Masteratul: un plus pentru organizații

Departamentul de Administraţie Publică a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) a Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) a derulat astăzi, 29 august 2012. al doilea seminar “Masteratul: primul pas spre un job sigur”. La eveniment au fost prezenţi conf. univ. dr. Sorin Dan Şandor, directorul Departamentului de Administraţie Publică a UBB, drd. Alexandru Pavel, asistent proiect, şi asist. drd. Adrian Hudrea, expert învăţământ în cadrul proiectului.

În cadrul seminarului au fost prezentate proiectul “Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţia publică”, rezultatele studiului “Cerinţele pieţei muncii din domeniul administraţiei publice”, precum şi programele de masterat în română şi engleză, derulate de FSPAC, UBB.

Cele patru programe de masterat sunt: programul de Masterat în Administraţie Publică – în limba engleză – al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, programul de Masterat în Administraţie Publică – în limba română – al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, programul de Masterat în Administraţie al  Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (UAIC) şi programul de Masterat în Administraţie şi Management Public al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. Cele două universităţi – UAIC şi ASE – sunt parteneri în proiect alături de UBB.

Proiectul “Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţia publică” este cofinanţat din Fondul Social European, prin intermediul POSDRU 2007-2013. Valoarea sa totală este de 18.091.116 lei, din care valoarea eligibilă este de 17.234.636 lei, iar valoarea finanţării nerambursabile este de 16.889.941 lei.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de către cadrele didactice implicate în dezvoltarea programelor de masterat în domeniul administraţiei publice, de către studenţii programelor de masterat în administraţie publică şi de către absolvenţii programelor de licenţă şi studenţii de la acest nivel.

Programul de masteratul în administraţia publică susţinut exclusiv în limba engleză este acreditat de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) şi este primul program universitar românesc de administraţie publică acreditat european. Absolvenţii acestui program vor primi, pe lângă diploma UBB, un certificat al Institutului de Politici Publice şi Cercetări Sociale, Michigan State University, SUA.

Masteratul în limba română se adresează în principal absolvenţilor studiilor universitare de nivel licenţă cu o durată de 3 ani, care sunt interesaţi să-şi aprofundeze cunoştiinţele, dar mai ales să-şi dezvolte abilităţi specifice unei cariere în sectorul public sau non-profit. La masterat se pot înscrie şi funcţionari publici interesaţi de propria dezvoltare profesională.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.