Excursie tematică la De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda
- Scopul concursului:
- Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării prin Departamentul de Administrație Publică și Departamentul Comunicare, Relații Publice și Publicitate organizează un concurs care are drept scop stimularea participării și implicării active a studenților în activitățile proiectului. Premiile, constând în participarea la o excursie tematică la De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda, în perioada 19-23 mai, se acordă pentru 20 de studenţi din grupul țintă al proiectului Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate și va răsplăti efortul depus de studenți în acest sens.
- Reguli generale de organizare
- Concursul se adresează studenților din grupul țintă al proiectului POSDRU/161/2.1/G/137510, care au participat la toate şedinţele de consiliere şi orientare în carieră prevăzute în cadrul proiectului sau care vor îndeplini condițiile la momentul efectuării deplasării și care completează dosarul pentru concurs în conformitate cu cerințele impuse.
- Concursul are în vedere oferirea unei vizite de lucru la De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda pentru 20 de studenți din grupul țintă al proiectului.
- Desfășurarea concursului
- Concursul se va derula în acord cu următoarele etape:
- Înscrierea studenților pentru concurs
- Evaluarea dosarului de concurs
- Interviul final
- Afișarea rezultatelor preliminare
- Solutionarea contestatiilor
- Afisarea rezultatelor finale
- Concursul se va anunța către grupul țintă prin toate mijloacele posibile (pe site-ul proiectului, prin intermediul membrilor echipei de implementare e-grupuri studenți, afișare la sediul beneficiarului, diseminare pe grupurile on-line ale studenților de la cele 2 departamente), într-o manieră care să asigure accesul neîngrădit al tuturor celor interesați.
- Înscrierea studenților la concurs se face prin depunerea unui dosar ce conține următoarele componente:
- Scrisoare de intenție
- Propunerea unui Plan de dezvoltare a Centrului de Carieră al FSPAC
- Scrisoarea de intenție trebuie să abordeze următoarele aspecte:
- motivele pentru care studentul consideră că este potrivit să participe în cadrul vizitei de studiu la Centrul de Carieră al De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda;
- rezultate remarcabile ce pot avea legătură cu activitățile Centrului de Carieră si care îl recomanda pe student pentru a lua parte la aceasta excursie;
- abilitățile și competențele dobândite în cadrul ședințelor de consiliere și orientare în carieră desfășurate de către Centrul de Carieră al FSPAC care pot fi consolidate/aprofundate prin intermediul vizitei;
- Criterii de evaluare a scrisorii de intenție
- Coerența, concizia și realismul cu care sunt prezentate motivele participării în cadrul excursiei tematice;
- Prezentarea unor rezultate remarcabile ce pot avea legătură cu activitățile CC;
- Prezentarea unei potențiale contribuții la dezvoltarea CC
- Propunerea unui Plan de dezvoltare al Centrului de Carieră al FSPAC trebuie conceput sub forma unui plan de marketing, care să vizeze atât aspecte cu privire la activitățile unui centru de carieră pe una sau pe toate direcțiile sale de acțiune (consiliere vocațională, relația cu mediul de afaceri, alumni) cât și acoperirea cu resurse umane și financiare.
- Criterii de evaluare a propunerilor de Plan de dezvoltare al Centrului de Carieră al FSPAC.
- Cunoașterea direcțiilor de acțiune/activitate ale centrelor de carieră;
- Fundamentarea propunerii pe o potențială analiză de nevoi sau în baza unor surse bibliografice;
- Originalitatea ideilor de îmbunătățire/dezvoltare a activităților specifice centrelor de carieră din cadrul universităților;
- Coerența, realismul și aplicabilitatea propunerilor/ideilor;
- Dosarele de concurs vor fi evaluate de către o comisie, desemnată în acest scop prin decizie de numire de către managerul de proiect.
3.9. Evaluarea prestație studentului, considerată o etapa preliminară, se va realiza prin acordarea unui procentaj concordat criteriilor de evaluare menționate la pct 3.5 și pct. 3.7. punctajul obținut se încadrează între 0 pct-80 pct.
- se acordată între 0-40 pct. pentru calitatea scrisorii de motivație.
- se acordată între 0-40 pct. pentru calitatea conceperii planului de dezvoltare al Centrului de Carieră FSPAC.
- Se acordă între 0-10 pct. pentru calitatea și coerența răspunsurilor oferite de către studenți din cadrul interviului se selecție
Criterii de departajare în cazul mediilor egale:
- Media generală obținută în anul universitar precedent, în cazul studenților nivel licență, înmatriculați în anul II și III,
- Media generală obținută pe semestrul I în cazul studenților din anul I nivel licență și masterat.
- Interviul final,
Este realizat pentru toți studenții înscriși în competiția pentru vizita tematica la De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda, în fața unei comisiei desemnate în acest scop de către managerul de proiect, prin decizie de numire. Interviul va viza următoarele aspecte de discuție:
- Motivația de a participa în cadrul excursiei tematice;
- Capacitatea de a susține discuții pe tema consilierii și orientării în carieră;
- Aspectele prin care studentul se recomandă pentru o astfel de experiență;
- Discuții asupra propunerii și potențiale modalități de punere în practică a ideilor.
- Criterii de evaluare a prestației în cadrul interviului de selecție realizat cu echipa de specialiști:
- Abordarea pozitivă și constructivă a interviului – 10%;
- Modalitatea de pregătire pentru interviu (pregătirea potențialelor răspunsuri) – 10%;
- Spontaneitatea în oferirea răspunsurilor și calitatea acestora, în cadrul interviului de selecție – 30%;
- Coerența, realismul, originalitatea și aplicabilitatea propunerilor/ideilor din cadrul Planului de dezvoltare al Centrului de Carieră al FSPAC – 50%.
- Afișarea rezultatelor preliminare
După evaluarea dosarelor și derularea interviului de selecție, vor fi anunțați studenții eligibili și rezultatele obținute de către toți cei înscriși la concurs.
- Depunerea contestațiilor
Contestațiile vor fi depuse la secretariatul proiectului în termen de 48 de ore de la data afișării rezultatelor, urmând a fi soluționate de comisia de evaluare (a cărei componență va fi stabilită de către echipa de management a proiectului).
- Afișarea rezultatelor finale
După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale și listele nominale cu studenții premiați vor fi publicate pe site-ul proiectului.
- Acordarea premiilor
- Vor fi selectați 20 studenți + 2 rezerve pentru participarea la excursia tematică,
- Premiile oferite studenților constă în acoperirea tuturor costurilor de transport internațional+transferuri, cazare și subvenție/diurnă în legătură cu vizita la la Centrul de Carieră – De Vrije Universiteit Amsterdam, Olanda, în perioada 19-23 mai 2015.
- Clauze finale
- Prezentul regulament va fi aplicat în cadrul proiectului cu titlul Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate și va fi modificat/completat de către persoanele desemnate ori de câte ori se va considera necesar.
Comisia:
Lector. univ. Dr. Claudia Crisan
Lector univ. Dr. Anişoara Pavelea
Psiholog Andreea Călin