Acasă » ANUNTURI » Dezbatere CCI – Votul meu contează?

Dezbatere CCI – Votul meu contează?

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a organizat în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, implementat în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, noi activități menite să dezvolte abilitatea tinerilor de a se implica mai mult în viața democratică a propriei comunități și a întregii Europe.

Astfel, miercuri, 15 mai 2019, experții din cadrul Centrului au organizat o nouă activitate inclusă în campania de informare „Caravana EU și Europa”, de această dată la Liceul Tehnologic Lechința. În cadrul evenimentului la care au participat elevi care vor vota pentru întâia oară la Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019, au fost discutate aspecte legate de cadrul institutional european, drepturile cetățenilor și importanța implicării civice și a participării la vot.

Alături de membrii echipei Europe Direct, la activități a participat și Julien Pea – director al Centrului Europe Direct din Besançon – Maison de l’Europe en Bourgogne-Franche-Comté, acesta împărtășind participanților o parte din experiențele sale. Colaborarea dintre cele două Centre, din Bistrița și Besanson, a fost intensificată în acest an cu ocazia derulării Sezonului România-Franța. De asemenea, tinerii din Lechința au putut discuta cu Maria Leșan, absolvent al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, care s-a alăturat începând cu luna februarie rețelei Tinerilor Multiplicatori Europeni.

Activitățile dedicate tinerilor au continuat joi, în sala de consiliu a Primăriei municipiului Bistrița, cu dezbaterea studențească „Votul meu contează? – Implicarea civică și participarea la vot în rândul tinerilor”. Evenimentul a adus împreună, pentru a dezbate pe tema importanței participării la vot, 12 studenți din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, extensia universitară Bistrița. Din partea Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au participat studenții Darius-Răzvan Bărbos, Ancuța-Gina Cioancă, Claudia-Ramona Cut, Maria Lăcătuș, Petruța Maiuș, Valeruța Nechiti, Amina Ropan, Bianca Niculina Vermeșan și Silviu Sîngeorzan, iar din partea Facultății de Business au participat studenții Camelia Livia Carhat, Andreea Crișan și Elisabeta Maria Sălăgean

Mai multe detalii online

Centrul Europe Direct Bistriţa, în dialog cu tinerii pe tema importanţei votului

Centrul Europe Direct Bistriţa, în dialog cu tinerii din Lechința și Bistrița pe tema importanţei votului