Acasă » PORTRETE DE ABSOLVENȚI » Moloman Bogdan-Dumitru

Moloman Bogdan-Dumitru

 

   10569205_812138105493381_1322555470_nMoloman Bogdan-Dumitru: este absolvent al programului de licență în Administrație Publică al Extensiei Bistrița (Promoția 2005-2008 – prima promoție a studiilor de licență)

   Loc de muncă actual: Primăria municipiului Bistrița

   Funcția: Inspector principal în cadrul Compartimentului Autoritate Tutelară

   Alte realizări notabile:

– autor și coautor al lucrărilor: Dicționar explicativ de dreptul familiei cu termenii și expresiile juridice traduse în franceză, italiană și spaniolă, Ed. Universul Juridic, București, 2012; Elemente de dreptul familiei şi de procedură civilă, Ed. Hamangiu, București, 2008; ed. a II-a revăzută și adăugită, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010; ed. a III-a revăzută și actualizată potrivit Noului Cod civil, Ed. Universul Juridic, București, 2011 (coautor Lect. univ. dr. judecator Gabriela Cristina Frențiu); Căsătoria civilă şi religioasă în dreptul român, Ed. Universul Juridic, București, 2009; Protecţia copilului, Ed. Karuna, Bistriţa, 2008; Încheierea, desfiinţarea, încetarea şi desfacerea căsătoriei,Ed. Karuna, Bistriţa, 2008;

– autor/coautor al mai multor articole și studii apărute în reviste de specialitate din țară și străinătate, precum: „Revista General de Derecho Canónico y Derecho Eclesiástico del Estado” – Madrid (Spania), „Revista Jurídica de la Universidad Católica de Santiago de Guayaquil”- Guayaquil (Ecuador), „Revista Română de Jurisprudență”, „Pandectele Române”, „Caiete de Drept Penal”.

Anul 2005, pentru mine, a fost unul decisiv; a trebui sa duc o luptă internă cu mine însumi chiar imediat după absolvirea liceului, deoarece ca orice proaspăt absolvent de liceu eram indecis în ceea ce privea alegerea unei facultăți – alegerea făcută a fost însă una cât se poate de inspirată . Cei trei ani de facultate și-au pus amprenta asupra formării mele profesionale datorită complexității curriculei; pe parcursul studiilor am dobândit cunoștințe administrative, economice și juridic însoțite de competențe în domeniul cercetării științifice.

Existența anumitor discipline juridice în curricula facultății mi-a deschis calea spre o nouă viziune asupra vieții practice, conturându-mi propriul profil profesional prin alegerea unei meserii care să-mi confere oportunitatea de a intra în contact cu oameni și de a-mi pune amprenta asupra vieții lor prin atribuțiile aferente (efectuarea de anchete psihosociale necesare în procesele de divorț/exercitarea autorității părintești și stabilirea locuinței minorilor la unul dintre părinți; întocmirea de anchete sociale pentru verificarea îndeplinirii condițiilor de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului; instituirea curatelelor și numirea curatorilor în vederea reprezentării intereselor minorilor etc.).

Imediat după finalizarea celor 3 ani de studiu, cu toate că demersul a început încă de prin anul 2007, am reușit, în calitate de președinte fondator, înființarea Asociației Studenților Extensiei Universitare Bistrița din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca; astfel, a luat ființă prima grupare a studenților din mediul universitar bistrițean. La doar 6 luni de la absolvirea cursurilor m-am angajat la Primăria municipiului Bistrița, unde și în prezent îmi desfășor activitatea.

În numele studenților care învață la Extensia Bistrița a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, doresc să transmit în primul rând mulțumirile noastre tuturor personalităților care au contribuit la înființarea acestui Alma Mater în orașul nostru. Extensia Universității clujene a fost și este un ajutor neprețuit pentru tineretul studios din Bistrița. În numele meu și a colegilor mei de promoție doresc să aduc mulțumiri celor care ne au sprijinit ca să putem învăța în condiții cât mai bune și cât mai civilizate. Cu această ocazie vreau să le transmit celor care mi-au fost profesori întreaga mea recunoștință, iar colegilor de promoție cele mai calde salutări de prietenie.